NR. 121, ANUL IV, 9-15 Martie 2010

Servicii de cea mai buna calitate la Clinica Ortomed - Alex Bucur

Cetăţeanul Clujean
15 Decembrie 2009

foto
Servicii de cea mai buna calitate la Clinica Ortomed - Alex Bucur.

Clinica Ortomed - Alex Bucur îşi propune să introducă procedee chirurgicale noi, minimal invazive, mai ales în herniile de disc cervicale şi lombare, ca şi în bolile şi traumatismele articulaţiilor, punând în valoare experienţa îndelungată în acest domeniu a doctorului Gheorghe Crăciun şi a colaboratorilor săi. Aceste procedee permit în largă măsură păstrarea integrităţii ţesuturilor şi o recuperare rapidă a capacităţii de muncă şi sport a pacienţilor.


Aceasta nu exclude practicarea, la nevoie, a procedeelor operatorii deschise din chirurgia clasică, cum ar fi în tratamentul deformităţilor congenitele şi dobândite ale membrelor (de ex. haluce valg, degete în ciocan), decompresiuni ale nervilor, etc.
Clinica este amenajată pe o suprafaţă de 400 mp în clădirea Temco de pe strada Republicii Nr. 65-67 în Cluj-Napoca, şi este împărţită în două sectoare. Secţia ambulatorie este alcătuită din trei cabinete medicale, profilate pe ecografie, chiroterapie şi criolaser; un laborator de radiologie convenţională şi unul de osteodenşitometrie, legate funcţional prin recepţie/sală de aşteptare, unde are loc înregistrarea electronică a pacienţilor. Consultaţiile şi operaţiile din clinică se fac în specialităţile de ortopedie şi traumatologie, chirurgie şi ortopedie pediatrică, chirurgie vasculară, chirurgie plastică şi reparatorie, ca şi în anestezie şi managementul durerii, de către medici specialişti consacraţi, cu mare experienţă.
Secţia clinica/operatorie se bazează pe o sală de operaţie cu dotare completă şi ultramodernă. Pentru recuperarea postoperativă pacienţii beneficiază de trei saloane cu câte două paturi,  care oferă un confort deosebit, având grup sanitar propriu, aer condiţionat, televizor, telefon, conexiune internet, paturi cu reglaj electronic, etc. Dotate cu staţii de monitorizare, cu robinete de oxigen, saloanele permit, la nevoie, o supraveghere postoperatorie riguroasă.
Nucleoplastia este cea mai modernă metodă de tratament chirurgical minimal invaziv a herniilor de disc. Nucleoplastia este o metodă percutană, prin care cu ajutorul unei sonde cu dublu laser, se plastifică nucleul discului intervertebral. Se reduce volumul şi  presiunea, realizând retragerea herniei. Eficienţa acestei metode este deosebit de mare, rezultatele bune şi foarte bune ridicându-se la 85%. Ea se aplică mai ales la oamenii mai tineri, în plină activitate productivă, care profită de faptul că recuperarea este rapidă şi nu necesită un tratament fizioterapeutic complicat şi de lungă durată. Alte tratamente chirurgicale ale coloanei vertebrale includ tratamentul chirurgical minimal invaziv al fracturilor vertebrale patologice (tumori, osteoporoza) prin vertebroplastie şi denervarea articulaţiilor intervertebrale cu laser sau prin crioterapie.
Pe lângă tratamentele chirurgicale ale coloanei vertebrale clinica se specializează şi în tratamente conservative ale coloanei vertebrale precum: infiltraţii cu cortizon paravertebrale, epidurale şi peridurale; terapia medicamentoasă cu criolaser a contracturilor musculare; şi aplicarea de orteze şi corsete pentru stabilizarea sau corectarea coloanei vertebrale, în colaborare cu firma Bauerfeind din Germania.
Tratamentele chirurgicale oferite de clinica pentru articulaţii includ operaţii artroscopice reconstructive de ligamente şi tendoane (ligamente încrucişate la genunchi) şi operaţii artroscopice de rezecţie. Clinica oferă şi tratamente conservative al articulaţiilor: infiltraţii intraarticulare cu cortizon şi produşi ai acidului hyaluronic, terapia medicamentoasă cu criolaser în edemele posttraumatice şi în afecţiunile inflamatorii, aplicarea de bandaje şi orteze pentru fixarea şi stabilizarea articulaţiilor şi confecţionarea de suporturi plantare individuale, după amprente digitale.
Clinica Ortomed Alex Bucur oferă pacienţilor posibilităţi de tratamente conservative şi chirurgicale de cea mai înaltă calitate şi în alte specialităţi. În domeniul chirurgiei vasculare pacienţii cu varice pot beneficia de tratament profilactic cu ciorapi compresivi şi tratamentul endovenos cu laser al varicelor. Clinica oferă de asemenea chirurgie şi ortopedie pediatrică şi chirurgie plastică şi reparatorie.
Pentru o programare sau informaţii adiţionale vă rugăm să sunaţi la 0264 592 230 sau să accesaţi site-ul www.clinicaortomedab.ro.


Ştiri FlashEveniment Ştiri pe scurt Actualitate Publicitate Anunţ Administrativ Sport Dezvăluiri Social Sănătate Studiu Monden Sport International Politic Inedit Ştiri pe scurt Comunitar Sănătate Administrativ